Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر خارجه عراق با اشاره به نقش این کشور برای حل برخی از مسائل و چالش‌ها بین ایران و آمریکا گفت:‌ ما خواستار مذاکرات مستقیم بین تهران و واشنگتن هستیم.

به گزارش ایسنا، فواد حسین وزیر خارجه عراق عصر روز پنج‌شنبه در نشست مطبوعاتی مشترک با همتای ایرانی خود در تهران در پاسخ به سوال خبرنگاری در ارتباط با نقش عراق برای برقراری ارتباط بین ایران و آمریکا و برخی از مسائلی که بین دو کشور وجود دارد، تصریح کرد: روابط ایران و آمریکا برای عراق یک مسئله خارجی محسوب نمی‌شود بلکه یک موضوع داخلی است چرا که این روابط و تنش‌ها بین تهران و واشنگتن مستقیما بر وضعیت عراق تأثیر می‌گذارد و این دلایل مختلفی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هر تنشی بین تهران و واشنگتن از نظر سیاسی و امنیتی تأثیرگذار است و در همین چارچوب هر گشایشی در روابط دو کشور نیز بر وضعیت عراق از نظر سیاسی، اقتصادی و امنیتی تأثیر مثبت دارد.

این دیپلمات عالی رتبه عراقی تصریح کرد: ما براساس منافع عراق با برادرانمان در تهران در مورد روابط تهران و واشنگتن صحبت می‌کنیم و براساس منافع عراق نیز با دوستانمان در واشنگتن در مورد روابط ایران و آمریکا صحبت می‌کنیم. ما در این زمینه فقط پیام رسان نیستیم و دیدگاه‌ها را نیز مورد بحث و بررسی قرار می‌دهیم. گاهی دیدگاه‌ها را در تهران به صراحت با برادرانمان در تهران مورد بحث و بررسی قرار می‌دهیم و به صراحت برخی دیدگاه‌ها را نقد می‌کنیم، همان طور که در واشنگتن نیز با صراحت دیدگاه‌هایمان را بیان می‌کنیم و برخی از سیاست‌های دولت آمریکا در مورد ایران را مورد انتقاد قرار می‌دهیم.

وی افزود: منفعت و مسائل عراق نیازمند این است که اگر بتوانیم کمک کنیم که دو طرف (ایران و آمریکا) دور میز گفت‌وگو بنشینند و ما خواستار انجام مذاکرات مستقیم بین تهران و واشنگتن هستیم. این مسئله را به آمریکایی‌ها گفته‌ایم و امروز و پیش از این نیز با برادرانمان در ایران این مسئله را مطرح کرده‌ایم. در دیداری که با آقای امیرعبداللهیان در نیویورک داشتم به ایشان گفتم که بهتر است گفت‌وگوی مستقیمی بین ایران و آمریکا انجام شود.

فواد حسین با اشاره به برگزاری مذاکرات وین اظهار کرد:‌ گفت‌وگوهای دور هفتم در وین تمام شده ولی به نظر ما مشکل در سازوکار مذاکرات است. مذاکرات ایران با طرف آمریکایی در جریان این مذاکرات غیرمستقیم و از طریق نماینده اروپا انجام می‌شود. ما فکر می‌کنیم که وقت آن رسیده که گفت‌وگوهای مستقیمی بین تهران و واشنگتن انجام شود تا دو کشور به تفاهمات مشترکی برسند نه فقط در موضوع هسته‌ای بلکه در مورد تحریم‌های تحمیل شده به ایران.

وی با بیان اینکه در تلاش برای ایجاد ارتباط بین دو کشور هستیم و تلاش می‌کنیم که چنین اتفاقی بیفتد، افزود:‌ما نیازمند ارتباط مستقیم بین دو کشور هستیم و همان طور که گفتم تلاش می‌کنیم این اتفاق بیفتد. عراق در این زمینه نقش مهمی را می‌تواند ایفا کند چون ایرانی‌ها به عراق اعتماد دارند همان طور که آمریکایی‌ها به عراق اعتماد دارند و آنچه که وجود ندارد سازوکاری برای ارتباط بین تهران و واشنگتن است.

ادامه دارد

منبع: ایسنا

کلیدواژه: فواد حسین عراق امریکا حسين اميرعبداللهيان بین تهران و واشنگتن بین ایران و آمریکا دیدگاه ها دو کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۷۰۳۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انگیزه بارزانی از حضور در تهران؛ درخواست اقلیم کردستان از ایران چیست؟

سفر نیچروان بارزانی به تهران از آنجا اهمیت دارد که او بعد از سفر اردوغان به اقلیم و در میانه منازعه سیاسی احزاب کرد اربیل و سلیمانیه حول انتخابات پارلمان اقلیم کردستان عراق با مقامات عالی ایران دیدار کرده است. بارزانی از ایران چه انتظاراتی دارد و چگونه تهران قرار است نقش متعادل‌کننده را در کردستان عراق ایفا کند؟ گزارش خبرآنلاین را بخوانید.

به گزارش خبرآنلاین، سفر رئیس اقلیم کردستان عراق به تهران چند ماه پس از حمله موشکی سپاه به اربیل صورت می‌گیرد. تحلیلگران خاورمیانه معتقدند پس از کدورت دو طرف (تهران و اربیل) در پی حمله موشکی به اقلیم کردستان عراق، اکنون نیاز مبرمی به ارتقای روابط دوجانبه احساس می‌شود تا اقلیم کردستان عراق و جمهوری اسلامی ایران روابط خود را ترمیم کنند.

در ده سال گذشته این چهارمین سفر نچیروان بارزانی به‌عنوان یک مقام ارشد منطقه کردستان عراق، به ایران است. نیچروان بارزانی رئیس کنونی اقلیم کردستان عراق، فرزند مرحوم ادریس بارزانی و برادرزاده مسعود بارزانی رهبر حزب دموکرات کردستان عراق، مانند بسیاری از سیاستمداران کُرد، به مدت طولانی در ایران زندگی کرده و علاوه بر تسلط کامل بر زبان فارسی، شناخت قابل‌توجهی از فرهنگ و مختصات و رویکردهای سیاسی جمهوری اسلامی ایران دارد.

این سفر برای کشورمان از آنجا اهمیت دارد که مسئله حضور گروه‌های کرد مخالف ایران در مرز با عراق، همواره از مسائل مشترک بین ایران و کردستان عراق بوده است. در همین راستا ابراهیم رئیسی نیز در دیدار با بارزانی تأکید کرد: «دولت عراق و اقلیم کردستان به طور مطلق از هرگونه سوءاستفاده عناصر دشمن صهیونیستی و عناصر ضدانقلاب از خاک این منطقه علیه ایران جلوگیری به عمل‌آورند»

این موضوع نشان می‌دهد توافقات امنیتی ایران و عراق و موضوع کردهای مخالف ایران، بخش مهمی از محور مذاکرات دو طرف را تشکیل داده است. چه آنکه ابراهیم رئیسی در ادامه این دیدار «خلع سلاح کامل وعدم حضور عناصر ضدانقلاب در خاک عراق» را یک ضرورت دانست. اسفندماه سال ۱۴۰۱ دفتر نخست‌وزیر عراق و شورای‌عالی امنیت ملی ایران در بیانیه‌ای مشترک اعلام کردند که دو کشور توافقی را باهدف تأمین «امنیت مرزی» امضا کردند.

انگیزه بارزانی از سفر به تهران

اما انگیزه بارزانی از سفر به تهران آن هم در شرایط فعلی منطقه، مسئله‌ای حیاتی‌تر برای کردهای عراق است که آن را قانع کرده تا بار دیگر از ایران برای حل مسئله‌ای داخلی کمک بگیرند. اما آن مسئله چیست؟ سفر بارزانی به تهران هم‌زمان با بحران انتخابات پارلمانی در اقلیم کردستان است. کمیسیون انتخابات عراق ۲۱ خردادماه را برای برگزاری انتخابات محلی اقلیم کردستان تعیین کرد، اما حزب دمکرات کردستان به رهبری بارزانی خواهان تعویق این انتخابات است.

این در حالی است که اتحادیه میهنی کردستان عراق دومین حزب قدرتمند این منطقه به رهبری بافل طالبانی (پسر جلال طالبانی) خواهان برگزاری انتخابات هستند. بافل طالبانی، تعویق انتخابات را خطرناک خوانده و گفته است باعث ضربه به نهادهای دمکراتیک منطقه می‌شود.

بافل طالبانی که شهریور سال ۱۴۰۲ به ایران سفر و با وزیر خارجه و رئیس مجلس دیدار کرده بود، مواضع نزدیکی با جمهوری اسلامی دارد و این گمانه زنی درباره انگیزه سفر بارزانی برای وساطت ایران در ماجرای بحران انتخابات پارلمانی در اقلیم کردستان را افزایش داده است. ناظران سیاسی معتقدند نچیروان بارزانی با هدف ایجاد نوعی موازنه سیاسی با طالبانی‌ها در سفر به ایران، سعی دارد روند تحولات در آستانه انتخابات اقلیم را به نفع حزب دموکرات کردستان عراق (بارزانی) تغییر دهد و سطحی از موازنه بین اربیل و سلیمانیه ایجاد کند.

این گمانه‌زنی از آنجا تقویت می‌شود که دلشاد شهاب سخنگوی ریاست اقلیم کردستان عراق در آستانه سفر نچیروان بارزانی رئیس اقلیم به تهران، به خبرگزاری «رووداو» گفته بود: «هدف رئیس اقلیم در این سفر تأکید بر آن است که اقلیم کردستان عامل تهدید برای منافع همسایگان نخواهد بود و همه نیروهای عراقی که در حال حاضر در قدرت هستند، سابقه روابط قوی با جمهوری اسلامی ایران دارند و روزگاری تشکیل حکومت در عراق از تهران انجام می‌شد و امروز هم شکی نیست که ایران قادر به کمک در بهبود روابط اربیل و بغداد است»

این در حالی است که طالبانی همکاری‌های نزدیکی با ایران بعد از قرارداد امنیتی ایران و عراق داشت و همان زمان سفر طالبانی به تهران، «احمد الهرکی» از مسئولان ارشد اتحادیه میهنی کردستان عراق به پایگاه العربی الجدید گفته بود: «سفر بافل طالبانی رئیس این حزب به تهران در ارتباط با پرونده احزاب مخالف کُرد ایرانی (گروه‌های مسلحِ تروریست) که در داخل اقلیم کردستان عراق حضور دارند، موفقیت‌آمیز بود و طالبانی نقش مهمی برای یکسره و نهایی کردن این پرونده بازی کرد.»

بحران سیاسی در اقلیم کردستان عراق

اما بحران در انتخابات پارلمانی اقلیم کردستان عراق از آنجا آغاز شد که سه ماه قبل دادگاه عالی فدرال عراق، کردستان را به چهار حوزه انتخابیه تقسیم کرد و رای به لغو کرسی‌های اقلیت‌ها در این منطقه داد. در مجلس کردستان ۱۱ کرسی به اقلیت‌های مذهبی و قومی اختصاص‌داده‌شده که همه آن‌ها از متحدان حزب آقای بارزانی هستند؛ رای جدید دادگاه فدرال عراق ممکن است باعث شود حزب دمکرات کردستان در انتخابات آینده اکثریت را از دست بدهد.

ازاین‌رو حزب دمکرات کردستان که به رای دادگاه اعتراض دارد انتخابات را تحریم کرده است. سفر نچیروان بارزانی به تهران چند روز پس از سفر او به بغداد انجام شد و اختلاف اربیل با بغداد بر سر سهمیه بودجه کردستان عراق و انتقال نفت از آن، از دیگر مسائل اختلافی اقلیم کردستان با دولت مرکزی است.

چه آنکه پیش از اتفاقات اخیر و بعد از اعلام نتایج انتخابات پارلمانی ۲۰۲۱ عراق، باوجود اینکه حزب دموکرات با مقتدی صدر وارد ائتلاف شده بود، اتحادیه میهنی به دنبال ائتلاف با نوری المالکی و دیگر شیعیان بود. او تصور می‌کرد با چنین تصمیمی می‌تواند برهم صالح از حزبش را برای دومین بار به ریاست جمهوری برساند، لیکن مخالفت سران چهارچوب هماهنگی مانع از انتصاب نماینده بافل طالبانی برای دومین دوره ریاست جمهوری شد و این مسئله انگیزه کردها برای مقاومت در برابر تصمیمات دولت مرکزی عراق را افزایش داد.

از سوی دیگر سفر رجب طیب اردوغان به اقلیم کردستان عراق که برای پیگیری چگونگی تقابل با پ‌ک‌ک و همچنین مسئله انرژی اقلیم کردستان عراق انجام شد، فشار مضاعفی را به دولت اقلیم وارد کرد تا با سرکوب نیروهای کرد مخالف دولت ترکیه موافقت کنند. برخی از این گروه‌های کردی متحد اربیل هستند و حتی برخی از آن‌ها در آزادسازی شهرها و روستاهای کردستان عراق به مبارزه با داعش پرداختند؛ بنابراین سرکوب این گروه‌ها با منافع دولت اقلیم در تضاد است. ازاین‌رو احتمالاً بارزانی در مذاکرات خود با مقامات کشورمان از ایران خواهد خواست مذاکراتی را با ترکیه برای تعدیل خواسته‌های اردوغان انجام دهد.

دیگر خبرها

  • بازنگری واشنگتن در ارسال تسلیحات به تل آویو درصورت حمله به رفح
  • امیرعبداللهیان: در مسیر تدوین نقشه راه برای بازگشت روابط طبیعی ایران و مصر هستیم
  • متفاوت ترین حمایت دانشجویان آمریکایی از فلسطین | ویدئو
  • از مذاکره در تهران تا احیای برجام در واشنگتن؟!
  • انگیزه بارزانی از حضور در تهران؛ درخواست اقلیم کردستان از ایران چیست؟
  • واشنگتن: ارسال تسلیحات و مهمات آمریکایی به اسرائیل متوقف شد
  • ازسرگیری مذاکرات رفع تحریم ها نزدیک است؟ | یک دیدگاه متفاوت درباره مثلث ایران، آژانس و آمریکا
  • واشنگتن‌پست: دلیل تعلیق رابرت مالی نگه‌داری اسناد محرمانه در تلفن شخصی و به سرقت رفتن آنها از طریق حمله سایبری بود/ اعضای ارشد کنگره آمریکا خواستار توضیح شدند
  • آمریکا در بحرانی‌ترین دوره‌ تاریخ خود قرار دارد
  • گزینه‌های آمریکا در برابر بلندپروازی‌های اتمی عربستان